«Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ISPS λιμένα Πύλου»


ISPS απέκτησε το λιμάνι της Πύλου
Ολοκληρώθηκε το έργο με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ISPS λιμένα Πύλου» με προϋπολογισμό 74.400,00€.
Ο ISPS είναι ο Διεθνής Κώδικας για την Ασφάλεια των Πλοίων και των Λιμενικών Εγκαταστάσεων και η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική για λιμάνια που φιλοξενούν αλλοδαπούς επισκέπτες και κρουαζιερόπλοια.
Συγκεκριμένα για την εφαρμογή του κώδικα ISPS στο λιμάνι της Πύλου ολοκληρώθηκαν οι εξής εργασίες:
⦁ Περίφραξη της ζώνης ISPS με φορητά κιγκλιδώματα τύπου Jersay με βάση από μπετόν και μεταλλικό πλαίσιο με πλέγμα.
⦁ Εγκατάσταση ενός ενοποιημένου οικίσκου για την Ασφάλεια της Λιμενικής Εγκατάστασης, όπου θα βρίσκεται το γραφείο του Υπεύθυνου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης, το κέντρο ελέγχου των καμερών επιτήρησης και η μαγνητική πύλη ελέγχου των επιβατών.
⦁ Ολοκληρωμένο Σύστημα εποπτείας και επιτήρησης αποτελούμενο από 6 κάμερες, λογισμικό καταγραφής και διακομιστή λειτουργίας, καταγραφής και διαχείρισης (server).
⦁ Εγκατάσταση 3 αυτοφερόμενων τουαλετών (1 αντρών, 1 γυναικών και 1 ΑΜΕΑ).
Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης σε δήλωση του, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Χαραμαρά και τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου για την συμβολή τους, σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που το λιμάνι της Πύλου θα φιλοξενεί πλέον με ασφάλεια επισκέπτες και πλοία.
Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις υποδομές μας, προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός μας στόχος που είναι η προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Πύλου-Νέστορος και συνδυαστικά η αύξηση της επισκεψιµότητας της περιοχής και η επιµήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και των Υδατοδρομίων αποτελεί για την δημοτική αρχή προτεραιότητα καθώς θα μπορούσαν να αποβούν καίριας σημασίας για την περιοχή μας.
Παράλληλα προωθούμε την προβολή με κάθε μέσο ολόκληρου του θαλάσσιου μετώπου του Δήμου (λιμάνι της Κορώνης, λιμάνι Μεθώνης, λιμένας Φοινικούντας) καθώς θα τονώσει την δυναμική πορεία που αναμένεται να έχει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος τα επόμενα χρόνια.»
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρος Χαραμαράς σημείωσε: «Εκφράζω την ικανοποίηση μου, γιατί ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια του λιμανιού της Πύλου ολοκληρώθηκε . Πρόκειται για ένα από το σύνολο των έργων που έχει προγραμματίσει το Λιμενικό Ταμείο για το λιμάνι μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogroll

ΕΛΛΑΔΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *