Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεσσήνης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου δεκάδες νήπια πραγματοποίησαν την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεσσήνης.

Πενήντα περίπου παιδιά από όλα τα τμήματα του 2ου και του 4ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης μαζί με τις εκπαιδευτικούς Φωτεινή Γκότση, Δήμητρα Μιχαλακοπούλου και Σταυρούλα Χριστοφίλου ξεναγήθηκαν στον χώρο της βιβλιοθήκης από την βιβλιοθηκονόμο Μαρία Ντάπια.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά άκουσαν πόσο πολύτιμα είναι τα βιβλία και ότι πρέπει να τα αγαπούν και να τα προσέχουν, έμαθαν με απλά λόγια πως λειτουργεί η βιβλιοθήκη και γνώρισαν τον φιλόξενο χώρο της με στόχο να γίνουν στη συνέχεια τακτικοί επισκέπτες της μαζί με τους γονείς τους.
Επίσης η κ. Ντάπια ενημέρωσε τις εκπαιδευτικούς ότι μπορούν να κάνουν αναζήτηση στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για να βρίσκουν τα βιβλία που επιθυμούν στη διεύθυνση http://messinilib.openabekt.gr
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη συστάθηκε το έτος 1970 και σήμερα στεγάζεται στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου «Στρατηγός Αθανάσιος Δασκαρόλης» και λειτουργεί ως δανειστική. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αίτηση εγγραφής μέλους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια